Maastopyöräilyn suositut tapahtumat Suomessa

Yksi maastopyöräilyn yhteisöllisimmistä muodoista on osallistuminen erilaisiin lajin tapahtumiin, joita järjestetään monipuolisesti. Tapahtumiin osallistuminen on maastopyöräharrastajien keskuudessa todella suosittua ja tapahtumia odotetaan suurella innolla. Tapahtumien määrä on viime vuosien aikana kasvanut huimasti. Peristeisesti tapahtumat on järjestetty keväällä, kesällä ja syksyllä luonnon ollessa parhaimmillaan. Tapahtumat sopivat kaiken ikäisille. Esimerkiksi maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB tarjoaa nuorille maastopyöräilijöille 15 km pituisen matkan.

Suosittuja maastopyöräilytapahtumia

Tapahtumat kutsuvat kaikki lajin harrastajat ja kilpailijat mukaan nauttimaan luonnosta, pyöräilystä ja lajikavereiden seurasta. Tapahtumien määrä kasvaa jatkuvasti ja niiden järjestämisessä kiinnitetään erityistä huomiota osallistujien turvallisuuteen sekä tapahtuman sujuvuuteen.

MTB Marathon Laajavuori

MTB Marathon Laajavuori on kaikille tarkoitettu maastopyöräilyn suuri kuntotapahtuma, joka järjestetään Jyväskylässä. Vuosittaisessa tapahtumassa on tarjolla rentoa ja hauskaa maastopyöräilyä sekä haastavia ylämäkireittejä ja huimapäille vauhdikkaita mäkilaskuja.

Tapahtuman matkojen pituudet vaihtelevat 25 ja 75 kilometrin välillä. Lyhin matka on tarjoitettu esimerkiksi harrastuksta aloitteleville ja reitti on teknisesti melko helppo. Tapahtuman ohella MTB Marathon Laajavuori on Marathon Cupin osakilpailu. Kisassa on mukana tyypillisesti satoja osallistujia.

Tahko MTB

Vuosien kuluessa Tahkon tapahtumasta on kasvanut Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma. Siihen osallistuu vuosittain huikeat 2000 innostunutta maastopyöräilijää. Osallistujia yhdistävät rakkaus lajiin ja halu haastaa itsensä. Tapahtuman pisin reitti on pituudeltaan huimat 120 kilometrin mittainen. Se tarjoaa mahdollisuuden testata oma kuntonsa ja tahdonvoimansa äärimmäisellä tavalla. Nousua matkalla on 2600 metriä.

Himos Epic MTB

Himos Epic MTB on Trail-kilpailu. Se tarjoaa osallistujille mahtavan valikoiman Himoksen alueen upeimpia polkuja. Maastokokeiden pituus on 2–10 kilometriä. Täysimittainen kilpailu on kahden ajopäivän kestävä ja se sisältää 14 eri maastokoetta. Tapahtumaan voi halutessaan osallistua vain toisena päivänä. Tapahtuman ajatuksena on tarjota hauskaa ajanvietettä ystävien parissa ja tutustua uusiin lajin harrastajiin. Tapahtumassa jokainen voi haastaa itsensä ja nauttia upeasta maastosta.

Tapahtumien järjestelyissä huomioidaan aina myös luonto sekä alueen asutus. On hyvä muistaa, ettei reitin varrella olevia asukkaita saa häiritä ja tapahtuman ajan tulee käyttäytyä hyvin ja luontoa kunnioittaen. Tapahtuma voi olla maastopyöräilijän vuoden kohokohta ja ikimuistoinen kokemus. Kokeilu kannattaa!