Maastopyöräilyn tapahtumat 2020

Maastopyöräily on jännittävä laji, joka kiehtoo monia. Monet kilpailut jouduttiin kuitenkin tänä vuonna perumaan ja siirrettiin loppuvuodeksi, joten edessä on vielä monta kilpailua.

Mitä tulisi odottaa tänä vuonna?

Suomessa tapahtuu elokuusta alkaen. Ensimmäisen kilpailu IMATRA MTB:n reitti kulkee Saimaan harju- ja rantapolkuja. Tämä kilpailu sopii niin perheen pienille kuin isoimmillekin!

Seuraavaksi tulee toisenlainen maastopyöräilytapahtuma, nimittäin KALOAIVI ULTRA TRAIL, joka sijoittuu karuille erämaamaisemille ja reitin pituus on 130 kilometriä. Haastavuuden vuoksi tämä soveltuu ainoastaan kokeneille maastopyöräilijöille. Samoihin aikoihin järjestetään myös HIMOS EPIC MTB kilpailu, joka voidaan ajaa joko yhtenä tai kahtena päivänä. Tämä kilpailu nimenmukaisesti ajetaan Himoksen poluilla.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna on Saariselkä MTB Stages -tapahtuma, jossa ajetaan kolmen päivän aikana noin 200 kilometriä keskellä Lapin luontoa. 30. elokuuta EVOC MTB sijoittuu Rajamäelle. Tämä kilpailu sopii kaiken ikäisille ja tasoisille henkilöille. Tämä reitti on suurimmaksi osaksi sama kuin Seitsemän veljeksen vaellusreitti – tällä tavalla juhlistetaan klassikkoteoksen 150 v. juhlavuotta.

Syyskyyn alussa järjestetään KEMPELE MTB tapahtuma, mikä on oiva tilaisuus kenen tahansa tutustua maastopyöräilyn kiinnostavaan maailmaan! Viikkoa myöhemmin järjestetään uusi Tour de Karelianpolut -tapahtuma, jossa yhdistyvät maastopyöräily, polkujuoksu ja patikointi.

Turengissa järjestettävä KiipMTB tarjoaa kaksi reittivaihtoehtoa, joista lyhyempi sopii aloittelijallekin. Vuoden viimeinen maastopyöräilykilpailu LAAJAVUORI MTBMARATHON tapahtuu 10. lokakuuta Jyväskylän Laajavuoressa ja osallistujia odotetaan noin 350.

Kilpailut ulkomailla

Koska ulkomailla järjestettäviä tapahtumia on todella paljon, seuraavassa kerrotaan parhaaksi luokitellut kilpailut.

Crankworx Rotorua järjestettiin maaliskuussa Uudessa-Seelannissa, Rotorua-nimisessä paikassa. Tapahtuma jatkui koko viikon ja siellä kerääntyivät parhaimmat pyöräilijät ympäri maailmaa. Downhill World Cup #1 järjestettiin taas lähempänä, Portugalissa, myös maaliskuussa. Lousã-nimisessä paikassa järjestettiin kilpailu ensimmäistä kertaa. Maaliskuussa järjestettiin myös XCO ja XCC World Cup Tsekissä.

Syyskuussa Itävallassa järjestettävä Downhill and Pumptrack World Championships haluttiin alun perin järjestää jo alkuvuodesta, mutta siirrettiin myöhemmäksi olympiakilpailun takia. Syyskuussa järjestetään Ranskassa Downhill and Cross-Country World Cup finale, jonka odotetaan olevan yksi hienoimmista vuoden tapahtumista. Viimeiseksi mainittakoon Enduro World Series Trophy of Nations, jossa kilpailee kunkin maan kolme parasta maastopyöräilijää. Tämä tapahtuma sijoittuu Italiaan ja luvassa on vauhdikas kilpailu!