Levillä viihdyt ympäri vuoden

Suomen pohjoisinta maakuntaa, Lappia, pidetään yleensä talviajan suosittuna matkakohteena. Pohjoisen kauniissa maisemissa riittää kuitenkin ihasteltavaa ympäri vuoden. Kesän valoisat yöt ja syksyn ruska kannattaa ehdottomasti kokea talven ja kevään lumisten maisemien lisäksi. Tässä artikkelissa kerromme, mitä nähtävää ja koettavaa Levin maisemissa on. Kerromme myös erilaisista majoitusvaihtoehdoista jylhän tunturin lähistöllä.

Levi matkakohteena

Levi on noin 530 metriä korkea tunturi, joka sijaitsee Kittilässä Sirkan kunnassa. Levi tarjoaa kansainvälisesti laadukkaat talviurheiluolosuhteet, ja Suomen suurimmassa hiihtokeskuksessa on järjestetty useana vuonna myös alppihiihdon maailmancupin osakilpailu. Hiihtokeskuksen rinnevalikoima on laaja ja tarjoaa haasteita eri tasoisille harrastajille. Kesällä samoissa maisemissa voi vaeltaa tai harrastaa esimerkiksi pyöräilyä.

Talviaikaan Levillä on yhteensä 43 laskettelurinnettä, joista suurimmassa korkeusero on 325 metriä. Yhteensä pisimmällä rinteellä on pituutta huikeat 2,5 kilometriä. Maastohiihtoon tarkoitettuja latuja Levin maisemissa on noin 230 kilometriä, ja moottorikelkkailureittejä löytyy 886 kilometrin verran. Talviset harrastusmahdollisuudet eivät rajoitu tähän, sillä alueella voi myös harrastaa ratsastusta sekä käydä koiravaljakkoajelulla.

Kesäajan harrastuksista suosituimpiin kuuluu golf, jonka harrastamista varten Levillä on sijainniltaan EU:n pohjoisin täysmittainen kenttä. Maastopyöräilyn ystävät viihtyvät maastopyöräilypuisto Levi Bike Parkin reiteillä. Myös kalasus, melonta ja sukellus ovat suosittuja kesäajan aktiviteetteja.

Vaikka monet alueen aktiviteeteista ovat ulkona tapahtuvia, myös huonojen säiden varalle riittää alueella toimintaa. Keilailun ystävät voivat mitellä taitojaan keilahallissa ja elämyskylpylä tarjoaa rentoutumisen mahdollisuuksia vaativaankin makuun. Jos Levin tarjoamat lajivaihtoehdot eivät ole sinulle ennestään tuttuja, voit tutustua uusiin lajeihin helposti vuokraamalla asianmukaiset välineet paikan päältä.

Majoittuminen Levillä

Levin ympäristössä on monenlaisia majoitusvaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin. Perheen tai ystäväporukan kanssa matkustaville saattaa sopia parhaiten mökkimajoitus, kun taas yksinäiset matkaajat ehkä viihtyvät mieluummin hotellissa. Myös karavaanareille ja patikoijoille löytyy omat majoituspisteensä Levin välittömästä läheisyydestä. Alueella on useita hotelleja, joten majoituskapasiteetti riittää yleensä myös ruuhkaisimpina aikoina. Kuten muidenkin suosittujen matkakohteiden tapauksessa, toki myös Leville matkaa suunnitellessa kannattaa varata majoitus riittävästi etukäteen. Aikainen varaaminen on yleensä myös edullisin vaihtoehto, ja saat juuri sellaisen huoneen kuin haluat.